ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Γραφεία Πάτρας: Κορίνθου 245-249, τηλ-fax: 2610 275 795, email: koe.achaias@gmail.com

19 Οκτ 2009

Όχι στο εργασιακό μεσαίωνα στα τοπικά – περιφερειακά ΜΜΕ

Στο πλευρό των απεργών στις εφημερίδες της Πάτρας

19 Οκτώβρη 2009


Η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ) συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων στα ΜΜΕ της Πάτρας και καλεί όλους τους εργαζόμενους της Αχαΐας, οι οποίοι έχουν ζήσει με τον πλέον άγριο τρόπο την ανεργία και την απόγνωση, να διεκδικήσουν αποφασιστικά ένα καλύτερο μέλλον.
Η προκλητικά εκδικητική απόλυση της δημοσιογράφου Κατερίνας Παγουλάτου από την εφημερίδα «Αλλαγή» της Πάτρας και του δημοσιογράφου Τάκη Μαρτάτου απο την εφημερίδα "Ημέρα", φέρνει στο προσκήνιο με τον πλέον αποκαλυπτικό τρόπο τις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας που προωθούν οι ιδιοκτήτες και των τοπικών – περιφερειακών ΜΜΕ με πρόσχημα την κρίση, την ώρα που εισπράττουν ζεστό δημόσιο χρήμα από κρατικές διαφημίσεις, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Η 24ωρη προειδοποιητική απεργία που κηρύχτηκε για την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου στις εφημερίδες της Πάτρας «Αλλαγή», «Γεγονότα», «Ημέρα» και «Σημερινή», πρέπει να αποτελέσει την αρχή μαζικών αγώνων για να μπει φρένο στην εργοδοτική αυθαιρεσία.
Οι ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, τα μπλοκάκια, η κακοπληρωμένη και πολλές φορές απλήρωτη εργασία, η μη εφαρμογή συλλογικών συμβάσεων και η μεθοδευμένη ανατίναξη των εργασιακών δικαιωμάτων, τείνουν να γίνουν κανόνας και στα τοπικά – περιφερειακά ΜΜΕ, απαξιώνοντας συστηματικά τους εργαζόμενους και εν τέλει την ίδια την ενημέρωση.
Μόνο με ενωτικές και μαζικές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, όπως, άλλωστε, και το σύνολο των εργαζομένων, μπορούν να ανατρέψουν το μέλλον που τους προετοιμάζουν κυβέρνηση, εργοδότες και ΕΕ.


KOΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

Επισκεπτες