ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Γραφεία Πάτρας: Κορίνθου 245-249, τηλ-fax: 2610 275 795, email: koe.achaias@gmail.com

31 Μαΐ 2010

"Δεν είμαστε όλοι ίδιοι", σχόλιο του Γρ. Τύπου της ΚΟΕ για δημοσιεύματα της Ελευθεροτυπίας, 30/5/2010

Το Γραφείο Τύπου της ΚΟΕ με αφορμή όσα γράφτηκαν για την ΚΟΕ στην Ελευθεροτυπία στις 23/5/2010, απέστειλε το παρακάτω σχόλιο στην εφημερίδα:

Με έκπληξη και αγανάκτηση διαβάσαμε στο φύλλο της 23.05.2010 το άρθρο του Φώτη Παπούλια, που σε ρεπορτάζ για την κατάσταση στο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στην « …κίνηση της ΚΟΕ να ζητήσει να πληροφορηθεί το ποσοστό που δικαιούται από τη χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ (περίπου 300.000 ευρώ) και τη δυνατότητα να την «προεισπράξει» …»
Πρόκειται για μια αναφορά απολύτως ψευδή, όπως καταγγέλλεται και σε ανακοίνωση της ΚΟΕ στις 17.05.2010, με την οποία διαψεύδονται ως εντελώς ανυπόστατα προηγηθέντα ανάλογα (και χωρίς στοιχειώδη τεκμηρίωση) δημοσιεύματα. Ο συντάκτης σας όμως ούτε δημοσίευσε την ανακοίνωση αυτή της ΚΟΕ ούτε έκανε την παραμικρή μνεία σ’ αυτήν ούτε και την έλαβε υπόψη του.
Σε μια περίοδο που ξεχειλίζει η λαϊκή οργή για το πολιτικό σύστημα της διαφθοράς, της διαπλοκής και της σαπίλας, η συγκεκριμένη αναφορά για την ΚΟΕ είναι όχι μόνο ανυπόστατη αλλά και προσβλητική και απαξιωτική και συκοφαντική. Γιατί επιχειρεί να δημιουργήσει την εντύπωση ότι ακόμη και δυνάμεις όπως η ΚΟΕ έχουν τις ίδιες ιεραρχήσεις και πρακτικές όπως και οι διεφθαρμένοι διαχειριστές του νεοφιλελευθερισμού και σημερινοί πρωτοκολλητές -υπάλληλοι του ΔΝΤ, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, ο ΛΑΟΣ και η ΝΔ.
Λίγο παλιότερα υπήρξαν δημοσιεύματα που πάλι στοχοποιούσαν την ΚΟΕ, τότε για την επίθεση στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γ Παναγόπουλο, τα οποία και πάλι αβασάνιστα αναπαρήγαγε η εφημερίδα σας. Όμως και τότε αποδείχθηκε περίτρανα το αβάσιμο αυτών των δημοσιευμάτων και αποκαλύφθηκε ότι επρόκειτο για μια κοινή προβοκάτσια που έστησαν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο πιο πιστός σύμμαχος της ο Καρατζαφέρης.
Το ερώτημα λοιπόν είναι μέχρι πότε θα συνεχίζεται αυτή η απαράδεκτη κατάσταση. Ας μην υπάρχει αμφιβολία ότι η ΚΟΕ, μια δύναμη που αταλάντευτα αγωνίζεται για την ενότητα της Αριστεράς, για την ενότητα όλου του προοδευτικού κόσμου, για να δυναμώσουν οι αγώνες ενάντια στη χούντα του ΔΝΤ και της ΕΕ, μια δύναμη που πασχίζει μέσα στο λαό και μαζί με το λαό για ένα μεγάλο μέτωπο αλλαγής, δεν πτοείται από μια τέτοια στοχοποίηση. Σε κάθε όμως περίπτωση επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματος της.
Αναμένοντας να αποκαταστήσετε την αλήθεια καλούμε κάθε προοδευτικό πολίτη να πυκνώσει τις γραμμές του αγώνα απαντώντας έτσι έμπρακτα σε οποιαδήποτε προσπάθεια απαξίωσης, διάσπασης, μοιρολατρίας, απογοήτευσης, σπίλωσης, συκοφάντησης που κατατείνει στο να περάσει το αντιδραστικό κλίμα «όλοι ίδιοι είναι». «Μια άλλη Ελλάδα σε μια άλλη Ευρώπη» είναι αναγκαία και εφικτή.

Με τη σημερινή απάντηση του συντάκτη της «Ε» κατονομάζονται ως πηγές της ανυπόστατης και συκοφαντικής "είδησης", «οι υπηρεσίες του Συριζα στη Βουλή». Τα όσα ανέφερε η ανακοίνωση της ΚΟΕ στις 17/5/2010 σχετικά με το συντονισμένο μπαράζ προσβλητικών δημοσιευμάτων για το Μέτωπο Ανατροπής και Αλληλεγγύης, απλώς επιβεβαιώνονται. Κανένα επιπλέον σχόλιο.

Επισκεπτες