ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Γραφεία Πάτρας: Κορίνθου 245-249, τηλ-fax: 2610 275 795, email: koe.achaias@gmail.com

21 Δεκ 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ-ΑΝΕΡΓΙΑ STOP! ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ




Σήμερα, Κυριακή 20/12, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συντονισμένη πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στα διόδια, με άνοιγμα των σταθμών διοδίων όλης της χώρας στις 11.00. Συγκεκριμένα παρέμειναν κλειστά τα διόδια Μαλγάρων, Μοσχοχωρίου, Αφιδνών, Ελευσίνας, Κορίνθου και τα διόδια Ρίου Αντίριου.

Η επιτροπή ΑΚΡΙΒΕΙΑ – STOP Πάτρας μαζί με μέλη της Πανελλαδικής επιτροπής κατά των διοδίων απο την Άρτα ,Γιάννενα, Αγρίνιο, Ναύπακτο πραγματοποιήσαμε την παρέμβασή μας στα διόδια της Γέφυρας Ρίου-Αντριρίου. Για περίπου δυο ώρες ,από τις 11.00 τα διόδια της Γέφυρας, ήταν ανοιχτά δωρεάν για τα διερχόμενα αυτοκίνητα.
Μέλη των επιτροπών ενημερώναμε για την πρωτοβουλία αυτή και η υποδοχή από τους διερχόμενους οδηγούς, ήταν ιδιαίτερα θερμή. Με συνθήματα, ντουντούκες και κόρνες, ζεστάθηκε το κλίμα και έτσι διατηρήθηκε έως το τέλος. Τα «μπράβο παιδιά» και τα συνεχή κορναρίσματα ήταν οι συνηθισμένες αντιδράσεις των διερχομένων.

Τα μέλη των επιτροπών σε δηλώσεις τους τονίζουν πως υπάρχουν κάτοικοι των γύρω περιοχών οπου χρησιμοποιούν τη γέφυρα κάθε μέρα επομένως το οικονομικό βάρος για αυτές τις οικογένειες ειναι μεγάλο. Το κράτος οφειλει να παρέχει δρόμους στους πολίτες και μάλλον αυτη η Γέφυρα χωρίζει παρά ενώνει τις δυο περιοχές.
Η συνέχεια των κινητοποιήσεων είναι δεδομένη. Τους επιφυλάσσουμε πολλές εκπλήξεις για το άμεσο μέλλον. Η ζωντάνια, η αποφασιστικότητα και η ευρηματικότητα των επιτροπών, αποτελούν παρακαταθήκη για τις επόμενες δράσεις.

Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2009

Οι Επιτροπές ΑΚΡΙΒΕΙΑ-STOP συντονίζουν τη δράση τους μέσα από την ιστοσελίδα www.akribeia-stop.gr
Το πανελλαδικό συντονιστικό ενάντια στα διόδια συντονίζει τη δράση του μέσα από την ιστοσελίδα http://diodiastop.blogspot.com/
Για περισσότερες πληροφορίες:
6973426334

Επισκεπτες