ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Γραφεία Πάτρας: Κορίνθου 245-249, τηλ-fax: 2610 275 795, email: koe.achaias@gmail.com

1 Σεπ 2009

Ο ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΔΕ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ…,προκήρυξη της ΚΟΕ για την ΔΕΘ



Πέρυσι στη Δ.Ε.Θ., ο Καραμανλής υποσχότανε διαφάνεια, τιμιότητα, σεμνότητα και ταπεινότητα. Επίσης ανέφερε ότι ‘’ είμαστε σε μετωπική σύγκρουση με τα φαινόμενα κερδοσκοπίας και της αισχροκερδείας’’ και ότι ‘’σε κάθε περίπτωση η πολιτική μας ήταν και παραμένει στρατευμένη στη συνεχή μείωση της ανεργίας που συνιστά μείζον κοινωνικό ζήτημα’’. Ένα χρόνο μετά οι γενικόλογες υποσχέσεις της κυβέρνησης ακούγονται σαν κακόγουστο αστείο.

ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΚΡΙΣΗ: αυτό ήταν το βασικό επιχείρημα της Ν.Δ τον τελευταίο χρόνο. Μια κρίση η οποία παρουσιάζεται πάνω – κάτω σαν φυσικό φαινόμενο χωρίς να οφείλεται στην λαιμαργία του μεγάλου κεφαλαίου για περισσότερα κέρδη. 28 δις δώρισε η κυβέρνηση, με την σιωπηρή συμφωνία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στους τραπεζίτες, ποσό το οποίο θα μπορούσε να δημιουργήσει 275.000 νέες θέσεις εργασίας με πλήρη ασφάλιση και μισθό 1.300€. Άρα χρήματα υπάρχουν. Το ζητούμενο είναι προς ποια κατεύθυνση διατίθενται; Υπέρ των λίγων και εχόντων ή υπέρ των πολλών και μη εχόντων;

ΦΩΤΙΕΣ, ΑΝΕΡΓΙΑ, ΣΚΑΝΔΑΛΑ, ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ. Αυτή είναι η κυβερνητική πολιτική. Και δεν είναι μόνο της Ν.Δ είναι και του ΠΑΣΟΚ, που υποτιμώντας την κοινωνία επιζητά την εναλλαγή και όχι την αλλαγή. Το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει, όπως έκανε ο Καραμανλής με την παραγραφή των σκανδάλων της τελευταίας οκταετίας εν μία νυκτί με το κλείσιμο της βουλής, να ξεγραφτούν από την μνήμη των εργαζομένων οι πολιτικές του ευρώ, των ιδιωτικοποιήσεων και της καταστολής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το ξεπούλημα της Ε.Υ.Α.Θ που ξεκίνησε επί ΠΑΣΟΚ και αυτές τις μέρες προσπαθεί να ολοκληρώσει η κυβέρνηση. Η πώληση και του νερού αποτελεί την πιο χαρακτηριστική περίπτωση που αποδεικνύει ότι αυτοί που μας κυβερνούν είναι αδίσταχτοι και επικίνδυνοι για την κοινωνία. Πιο πρόσφατο σκάνδαλο – έγκλημα του δικομματισμού : το ξανακάψιμο 300.000 στρεμμάτων δάσους (6πλάσια του 2007…) σε όλη την περιφέρεια που βασίστηκε στους δασοκτόνους νόμους της τελευταίας εξαετίας και την αποδυνάμωση των μηχανισμών πυρόσβεσης.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟΣ; Στις υποσχέσεις της κυβέρνησης όχι. Στις ξαναζεσταμένες υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ όχι. Αυτή η εναλλαγή κοροϊδίας έχει φέρει την πλειοψηφία της κοινωνίας σε αδιέξοδο και απόγνωση. Δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στον τόπο οι θιασώτες των ιδιωτικοποιήσεων, της ακρίβειας, της ανεργίας, της απλόχερης στήριξης των καρτέλ, των τραπεζιτών και του μεγαλοκατασκευαστικού τομέα. Ο δικομματισμός για χρόνια ενώ προωθεί τις ίδιες αντιλαικές-αντικοινωνικές πολιτικές, στο μόνο που διαφωνεί είναι στο πώς θα μοιραστούν τα κέρδη.

ΝΑ ΤΟ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ: βρισκόμαστε βαθιά μέσα σε μια πολύπλευρη κρίση πολιτική, οικονομική και κοινωνική. Καθημερινά ο καθένας από εμάς βλέπει την ζωή του να γίνεται πιο δύσκολη και το μέλλον του πιο αβέβαιο. Η απαξίωση της πολιτικής, μέσα από τη βρωμιά της επίσημης πολιτικής, η πολυδιάσπαση των εργαζομένων και η κατασυκοφάντηση – χλευασμός των εννοιών του αγώνα και της αντίστασης συνέβαλαν καθοριστικά στην προσωρινή νίκη μιας μειοψηφίας μεγαλοκαρχαριών έναντι της πλειοψηφίας της κοινωνίας.

Η διέξοδος βρίσκεται στην ενότητα των εργαζομένων, των κινημάτων και της αριστεράς. Ο θυμός της κοινωνίας, εφόσον βγει στο προσκήνιο, κανένας από τους ανευθυνο-υπεύθυνους του δικομματισμού που σήμερα βγάζει χρήματα από την πολιτική σε βάρος της κοινωνίας δεν θα βρίσκει μέρος να κρυφτεί.

Οι οργανώσεις Θεσσαλονίκης, της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας, καλούν όλους τους πολίτες της πόλης σε μια μαζική, μαχητική διαδήλωση με τα μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο 05/09 και ώρα 18:00 στο Άγ. Βενιζέλου.

Επισκεπτες